19
May
2018
Bu alışkanlıklar saçınıza zarar veriyor!

Kuru ve zayıf görünen saçlar yerine pürüzsüz ve parlak saçların olsun istemez misin? Kırılgan ve zayıf saçların bazı nedenleri apaçık ortadayken bazı nedenleri çok da belirgin olmayabilir. Mesela 400 derecede saçlarını düzleştirmen apaçık bir neden! Belki de bu nedenlerin farkında bile olmayabilirsin ama saçlarının ipeksi bir yumuşaklığı olsun, pürüzsüz ve sağlıklı olsun istiyorsan şimdi bu belirgin olmayan etkenlerine bir göz atmanı öneririz.

Buharlı Banyolar
Çok aşırı sıcak suyla banyo yapmak hem cildin için hem de saçların için zarar vericidir. Sıcak su saç tellerindeki nemi kurutup, saçlarının kuru görünmesine neden olabilir. Bunun yerine eğer sıcak sudan vazgeçemiyorsan banyoya girmeden önce saçlarını toplayıp vücudunu yıkadıktan sonra saçlarını daha ılık bir suyla şampuanlayabilirsin.

Şampuan
Bazı şampuanlar içerikleri nedeniyle sadece saçlarındaki kiri yok ederken saç tellerinin ihtiyacı olan saç derisindeki doğal yağı da yok eder. Ama bazıları da saçlarını yeniden yapılandırarak, komple onarır ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu nedenle içeriğinden emin olduğun bir şampuan kullanman gerekir.

Havluyla Kurutmak
Eskiden beri saçlarımızı havluyla ovarak kurutuyorduk ve saçlarımıza ne kadar zarar verdiğinin farkında bile değildik. Eğer saçlarında çok fazla kırık varsa bunun nedeninin havluyla saçlarını kurutmaya çalışmaktan olduğunu söyleyebiliriz. Peki, ne yapmalı? Artık giymediğin pamuklu bir bluzun ya da tişörtün mutlaka vardır. Havlu yerine saçlarını nazikçe nemini alması için bu bluzunu kullanabilirsin ya da mikro fiber bir havlu kullanabilirsin.

Direkt Isı
Saçlarını kuruturken kurutma makinesini direkt olarak saçlarına uygulamak yerine biraz uzak tutarak saçlarını kurutmalısın; böylece saçlarım hem daha geniş alana hava akımı olacağı için daha çabuk kurur hem de saçlarının yanmasını önlemiş olursun. Ayrıca biliyoruz ki maşa veya düzleştirici kullanırken saçlarından uzak tutmak gibi bir seçenek yok ama en azından bakım yağı uygulayıp ısıdan saçlarının zarar görmesini önleyebilirsin.

Güneş
Güneşli ve sıcak günleri çok seviyoruz! Ama hava kapalı bile olsa UV ışınlarının saçlarına zarar verebileceğini biliyor muydun? Bu nedenle özellikle de saçlarında boya varsa renginin parlaklığını korumak ve saç tellerinin kurumasını önlemek için renk koruyucu özelliği olan, UV filtreli saç kremini kullanmalısın.