16
Mar
2018
Doğru Cilt Bakımı Nasıl Olur?

Cildinizin hangi kategoriye girdiği konusunda iyi bir fikre sahip olduysanız, doğru bakımı nasıl yapacağınızı anlamanız gerekir. Sizin için cilt bakımlarını derledik.

Yağlı Cilt: Yağlı cilt için nemlendirme nadiren sorun olur, bu nedenle ağır kremleri kullanmamak en iyisidir; bunun yerine, hafif olan ve düzenli olarak cildi temizleyen ürünleri tercih edin. Yağ bazlı ürünler kullanmaktan korkmayın, ancak cildinizi doğal yağlarından tamamen uzaklaştırmamak için alkol içeren herhangi bir üründen sakının.

Kurumuş Cilt: Bu cilt türü boğaz ağrısı, sıkılık ve rahatsızlık hisseder. Bu nedenle cildinizin pul pul dökülmesini engellemek için hidrasyonun altına ulaşmanız gerekir. Nem kaybını önlemek için özel olarak tasarlanmış bir krem tercih edin ve ekstra nemlendirme özellikleri ile bilinen hiyalüronik asit gibi içerikler aramaya özen gösterin.

Karma cilt: Karma ciltlerde anahtar dengesizliği gidermektir. Jojoba yağı en iyi normalleştiricilerden biridir, bu nedenle bu harika bileşeni içeren ürünler için göz atın. Yanaklarınızda yumuşak bir temizleyici ve nemlendirici kullanmak isteyebilirsiniz, Jojoba T bölgenizdeki yağın kesilmesi için daha titiz bir üründür.

Normal Cilt: Şanslı olanlardan biri iseniz, cildinizi kontrol altında tutmak için fazla miktarda ürüne ihtiyaç duymadığınızı göreceksiniz, bu nedenle daha hafif çözümler tercih edin ve aşırı aşındırıcı ürünlerden kaçının.