04
Mar
2018
Koyu Renkli Cilt Tonları İçin Kontür İpuçları

Koyu cilt tonları ve makyaj ipuçları bu günlerde önemli bir konudur. Birçok ünlü makyaj markası artık koyu ciltler için makyaj ürünleri çıkarıyor.

Torontolu makyaj ustası Tasia Richards, koyu renkli cilt tonları için kontür ipuçlarını paylaştı. "Ben koyu tenli bir kadınım ve eskiden cilt rengimi kapayacak renk tonlarını asla bulamazdım" diyen Richards; "Son çare olarak pahalı ürünlerden almak zorunda kalıyordum. Ama artık bu anlayış giderek kırılıyor" diyerek yeni trendleri anlattı:

"Örneğin, sarı bazlı ürünler daha sıcak bir görünüm için daha uygundur; kırmızı bazlı ürünler daha soğuk tonlar için uygundur. Kuşkusuz, konturunu seçerken, cildinizin tonundan iki ya da üç ton daha koyu renk seçmelisiniz ve aydınlatıcı için her zaman birkaç ton daha hafif renkleri seçmelisiniz. Kolay bir yol, bilekteki damarlara bakmaktır. Eğer yeşil damarlar çoksa, o zaman daha sıcak sarı tonlarını kullanmalısınız. Ve eğer mavi renk daha fazla ise kırmızı tonları kullanmanız gerekiyor. Altın aydınlatıcılar her zaman daha koyu ciltleri tamamlıyor. Bir şampanya veya pembe tabanlı vurgulayıcı daha sert bir görünümü ortaya çıkarıyor."