03
May
2018
Pürüzsüz Bir Cilt İçin Mucize Besinler!

Besinlerin cildimiz üzerindeki etkisi muazzamdır. Hemen hemen herkes tarafından bilinen bu besinlere gelin tekrardan bir göz atalım.

Yaban mersini
C vitamini içeren güçlü bir antioksidandır. Yara izi ve pigmentasyon gibi cilt sorunlarından kurtulmanıza yardımcı olur. İçerdiği antioksidan özelliği ile cilt hasarına neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırır.

Yağlı balıklar
Uskumru, somon, sardalye gibi yağlı balıklar cilt için çok uygundur. Onlar vücudun doğru yağ dengesini sağlayarak aynı zamanda vücudun serbest radikallerden kurtulmasına yardımcı olur. Omega-3 yağ asitleri gözenekleri tıkayan yağlar üzerinde etkilidir. Bunun için bu tür balıkları özellikle yağlı ciltlerin tüketilmesi önerillir. Sağlıklı yağlar esnek ve parlak bir cilt için gereklidir.

Tüm tahıllar
Beyaz ekmek yada makarna gibi işlenmiş gıdaları tüketmek insülin düzeyinin yükselmesine yol açar. Bunun yerine tam buğday veya çok tahıllı ekmek kullanmalısınız. Sindirim sistemini düzenleyen tahıllar cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Su
Parlak ve sağlıklı bir cilt için su şarttır. Eğer gerekli su miktarı alınmazsa kuru, mat bir cilt oluşur. Esnek ve parlak bir cilt için vücudun su ihtiyacı karşılanmalıdır. seninrengin.net olarak önerimiz enerji içeceklerinden ve şekerli içeceklerden de uzak durmanızdır.

Yeşil çay
Sağlıklı bir cildin en iyi ilaçlarından biri yeşil çaydır. Yeşil çay ciltteki yara ve pigmentasyonları kaldırmaya yardımcı olduğu gibi serbest radikalleri ortadan kaldıran anti-oksidanlar içerir.Yeşil çay yaşlanma belirtileri ile de mücadele eder.

Yoğurt
Yoğurt sindirim sürecine yardımcı olan sağlıklı bakteriler içerir. Sindirim sorunları cilt enfeksiyonu veya inflamasyon gibi sorunlara yol açabilir. Yoğurt iyi görünümlü ve sağlıklı bir cilt için en iyi gıdalardan biridir.

Tatlı patates
A vitamini cilt sağlığı için gerekli bir besindir. Tatlı patates aktif kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini azaltmaya yardımcı olan A vitamini ile doludur. Bir çok tropikal krem kırışıklıkları önlemeye yardımcı olan A vitaminine sahiptir.

Brokoli
En popüler sebzelerden olan brokoli cilt için harikalar yaratan E vitamini içerir. Cilt ve saç sağlığı için en iyi besinlerden biridir. E vitamini cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Brokoli aynı zamanda serbest radikalleri ortadan kaldıran ve yaşlanma ile mücadele eden A ve C vitamini gibi temel besin maddelerini içerir.

Avokado
Sağlıklı yağlar bakımından ve A ve C gibi vitaminler bakımından zengin olan avokado iyi bir cilt sağlığı için en iyi yiyeceklerden biridir. Cilt sağlığı için gerekli yağ elde edilmesine yardımcı olur aynı zamanda da pigmentasyonu ortadan kaldırıp cildin daha sıkı olmasını sağlar.Bir çok cilt maskesi tariflerin de kullanılan avokado cildi yumuşatıcı etkiye sahiptir.

D vitamini
D vitamini kaynağı güneştir. Yaşlanma etkileri ile mücadele etmek için ve serbest radikalleri ortadan kaldırmak için özellikle önemlidir.