24
Mar
2018
Tahriş Olmuş Cildi Nasıl Rahatlatırız?

Cildimiz, önemli ve sürekli bakım isteyen bir yerdir. Kırmızı, kaşıntılı cilt, hem çok sinir bozucu görünür, hem de bizden yardım bekler. Fakat stres yapmayın, tahriş olmuş cildi yatıştırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Her zaman olduğu gibi, tahrişin daha ciddi bir sorundan kaynaklanabileceğini düşünüyorsanız, bir cilt uzmanı ile görüşmeniz iyi olur.

Cilt neden tahriş olur?

Cildinizin tahriş olması için birkaç neden var. Benzinli peroksit, alfa hidroksi asitler veya beta hidroksi asidi içeren ürünlerin fazla kullanılması. Egzama ya da alerji gibi altta yatan bir sorundan da kaynaklanabilir. Cildimiz kışın daha kuru olmaya başladığı için nemlendirmeliyiz. Yetersiz nemlendirici kullanımı da tahrişe neden olabilir.

Ne yapmam gerekir?
Tahriş olmuş cildinize yardımcı olmaya çalışırken kaçınmanız gereken birkaç şey var. Yeni başlayanlar için, yüzünüzü kabartma tozu ile yıkamamalısınız. Bazı insanlar mutfak bezlerini yüzlerini yıkamak ve pul pul dökmek için kullanıyorlar, ancak bu eylem cildinizin nem bariyerini bozabilir. Ve makyaj ile yatmak kötü bir fikirdir. Bu gibi durumlarda cilt uzmanlarından bilgi alabilirsiniz.