23
May
2018
Yağlı Ciltler Nasıl Tedavi Edilir?

Yağlı cilt sorunlarınızla başa çıkmak zor mu? Parlayan yağlı cilt her zaman sağlıklı değildir. Yağlı cilt, sebumun aşırı salgılanmasından oluşur. Yağlı ciltler çoğunlukla ergenlik döneminde farklı cilt sorunları yaşarlar. Güzellik uzmanları bu aşamada size en uygun yöntem konusunda yol gösterecektir. Yine onlar tarafından hazırlanan bu küçük tavsiyeleri gözden geçirebilirsiniz:

1. Temizleme
Yüzünüzü günde 3 kez ılık suyla yıkamak, fazla yağı temizlemeye ve sivilce oluşumunu durdurmaya yardımcı olur.

2. Peeling
Nazik bir fırça ile yağlı cilde peeling yapılması, ölü cilt hücrelerini, kirleri, aşırı yağları temizler ve pürüzsüzleştirir.

3. Tonik Kullanın
Tonik kullanımı, cildin yüzeyine kan dolaşımını artırır. Gözenekleri kapatır, cildi ferahlatır ve cilde parlaklık katar.

4. Yüz Maskesi
Yüz maskelerinin kullanılması, mat yüzün yumuşak ve parlak olmasını sağlar.

5. Nemlendirici Kullanın
En nazik temizleyiciler bile cildin üzerinde kuruma etkisi oluşturabilir ve bu yaş arttıkça öne çıkar. Bu nedenle, temizleyicilerin kuruma etkilerini azaltmak için, temizlemeden hemen sonra hafif bir yağsız nemlendirici kullanmanız gerekir. Birçok nemlendirici, glikolik ve laktik asitler gibi alfa hidroksi asitleri içerir. Nemlendiriciler ölü deri hücrelerini cildinize tutan tutkal benzeri maddeyi çıkarır. Ölü cilt hücre tabakası çıkarıldıktan sonra, cilt gözle görülür şekilde parlak ve sağlıklı görünür. Bu nedenle, yağlı ciltler için nemlendiricilerin gerekli olmadığını düşünüyorsanız tekrar düşünün!

6. Güneş Kremi Kullanmanız Gerekir
Cilt tipine bakılmaksızın, tüm herkesin güneşin zararlı ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarından korunması gerekir. Güneş koruyucu ayrıca kırışıklıkların ve yaşlılık lekelerinin ciltte görünmesini de önler . Güneş koruması zorunlu olduğundan, güneş koruyucunuzu almadan önce bilinçli bir karar vermek en iyisidir. Güneş koruyucu, hafif olmalı ve gözenekleri tıkamamalıdır. Hassas ve akneye eğilimli bir cildiniz varsa, az veya hiç kokulu olmayan birini seçin. Güneş koruma faktörü 15-30 olan bir güneş koruyucu seçin. Plaja ya da yüzmeye gidiyorsanız, SPF 30’dan yüksek olmalıdır. Banyo yaparken veya yüzünüzü yıkadıktan sonra güneş koruyucu uygulayın .