27
Nis
2018
Yüz Yıkarken Bunlara Dikkat!

Günlük bakımın en kolay adımı yüz yıkamak gibi görünse de dikkat edilmediği taktirde uzun vadede problemlere neden olur. Sabah ve akşam cildi arındırmanın en kolay yolu bol su ile yüzü yıkamaktır. Cildi makyaj ve kirden arındırmanın en sağlıklı kesin yolu sabah akşam cildi su ile yıkamaktır. Ancak yüzü yıkarken yapılan bazı hatalar uzun vadede bazı problemlere neden olur.

1. Ilık su ile yıkayın
Yüzü her zaman ılık suyla yıkayın. Ancak gün içinde 2 kereden fazla yüzü yıkamak kuruyarak pul pul dökülmesine neden olur.

2. Masaj yaparak yıkayın
Sabah uyandıktan sonra ve yatmadan önce yüzünüzü yıkarken en az 1 dakika ovun. Özellikle de kirlerin ve yağların biriktiği burun kenarlarına özen gösterin.

3. Doğru temizleyicileri kullanın
Cilt tipinize uygun temizleyicilerin kullanın. Özellikle sabun ve paraben içermeyen ürünleri tercih ederseniz, cildinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olursunuz.

4. Sert hareketlerden kaçının
Yüzünüzü yıkadıktan sonra kuru ve sert havlulardan kaçının. Bunun yerine tek kullanımlık havlu kağıtları tercih edin. Aynı zamanda yüzdeki suyu almak için tampon hareketlerle kurulamaya özen gösterin.

5. Nemlendirici uygulayın
Günlük cilt bakımınızda tonik ve nemlendirici aşamasını atlamayın. Bunun için doktorunuzun önerdiği tonik ve nemlendiricileri tercih edin.