04
Nis
2019
Bahar aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Soğuk kış aylarının geride kaldığı ve bahar mevsiminin yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde cildimize de bakım yapmanın zamanı geldi. Kışın soğuk havanın etkisiyle kuruyan, matlaşan ve nemini kaybeden ciltler için bahar ayları cildinizi bakıma almak için kaçırılmayacak fırsat demek.

Cilt bakımı nedir?

Cilt bakımı uzman kişiler tarafından, uygun teknikler kullanılarak yapılan bir bakımdır. Stres, sigara, UV ışınları, kirli hava, hava değişimi gibi nedenlerden dolayı yıpranan, matlaşan cildinize cilt bakımı yaptırmanız gerekebilir. Cilt bakımı, cilt türüne göre değişiklik gösterir. Her bakım her cilt türüne uygun olmayabilir. Cilde bakım yapılırken mutlaka güvenilir, doğru ürünler kullanılmalıdır. İyi yapılmış bir cilt bakımı sonucunda hem sağlık açısından hem de estetik açıdan güzel sonuçlar alınır.

Cilt bakımı nasıl yapılır, yöntemleri nelerdir?

Cildinize bakım yaptırmak için birçok yöntem vardır ama öncelikle cildimizi korumak için yaşantımıza dikkat etmeliyiz. Dengeli beslenmek, spor yapmak, sigara ve alkolden uzak durmak, günlük yeterli miktarda su içmek gibi basit önlemler alabiliriz. Ayrıca cildi düzenli olarak temizlemek de çok önemli. Cilt bakım yöntemleri her geçen gün yenilenen teknolojik yöntemlerle gelişmektedir. Bu alandaki yenilikleri takip ederek en modern cilt bakımını yaptırabilirsiniz. Günümüz teknolojisiyle iyonfez, myo lifting, oksijen terapi, ultrasonok peeling gibi farklı cilt bakım teknikleri uygulanabilmektedir. Bu bakımları yaptırmadan önce cilt analizi yaptırmanız en doğru hizmeti almanız için faydalı olacaktır.

Cilt bakımı hakkında bilinmesi gerekenler?

Cildinize sadece ciltle ilgili sorun yaşandığında bakım yapılmamalıdır. Nasıl ki günde birkaç defa ellerimizi temizliyorsak cildimize de en az o kadar özen göstermeliyiz. Günlük hayatın kirini, pisini, cildimize verdiği zararları da günlük olarak temizlemeliyiz. Erken yaşlarda, özellikle ergenlik döneminde sivilce, akne gibi cilt sorunlarıyla uğraşırız. İlerleyen yaşlarda ise daha çok kırışıklık problemi ortaya çıkar. Bu yüzden cildimize erken yaşlarda özen göstermeye başlarsak ilerleyen yaşlarda da o kadar sorunsuz, pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip oluruz. Sağlıklı bir beden demek sağlıklı bir yaşam demektir. Sağlıklı yaşamaya, dengeli beslenmeye, spor yapmaya ne kadar özen gösterirsek bütün bedenimiz gibi cildimiz de sağlıklı olur. Ayrıca günlük hayatımızda kullandığımız kimyasallar, kullandığımız krem vs gibi ürünlerdeki kimyasallar da cilt türümüze uygun olmalı. Cilt bakımı yaptıranlar her zaman iyi sonuç alamayabilir. Cilt bakımı cihazları ve kimyasallar uzman olmayan birisi tarafından kullanılırsa cilde zarar verebilir. Bu yüzden cilt bakımı yaptıracağınız kurumu ve kişileri iyice araştırarak karar vermelisiniz.

Cilt bakımı hangi sıklıkta yapılmalı?

Cildinize yapacağınız en önemli bakım evde, günlük yapılan bakımdır. Günde en az bir defa, yatmadan önce cildin temizlenmesi, varsa makyajın silinmesi gerekir. Güneşe çıkarken güneş koruyucu kremler, cilt türüne göre, sürülmelidir. Özellikle havanın soğuk ve kuru olduğu zamanlarda cilde uygun nemlendirici kremler kullanılmalı. Tüm bunlar yapıldıktan sonra ayda bir uzman desteği almak da cilt bakımı açısından önemli. Eğer birikmiş ve detaylı bir bakım yapılacaksa haftada bir ve ya on günde bir şeklinde seanslar düzenlenmekte.