30
Mar
2018
Cildiniz için bu mineralleri tüketin!

Sağlığımızı korumak için vitaminlere ihtiyaç duyduğumuz bir sır değil ancak mineral takviyesinin de sağlığımız için en az vitaminler kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz?

Minerallerin faydası saymakla bitmiyor; metabolizmayı güçlendirmek, vücuttaki su dengesini korumak ve kemiklerin sağlıklı olmasını sağlamak minerallerin başlıca faydaları arasında. Haydi, ihtiyacınız olan mineralleri aldığınızdan emin olmak için hangi yiyecekleri tüketmeniz gerektiğine bir göz atın.

1. KALSİYUM
Kalsiyum, başta güçlü kemik ve dişlere sahip olmak üzere, vücudun birçok farklı fonksiyonu için gereklidir. Peki, kalsiyumu doğal olarak nereden alabiliriz? Karalahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, brokoli ve elbette süt ve süt ürünleri başlıca kalsiyum kaynakları arasındadır.

2. DEMİR
Vücutta oksijeni taşıyan madde demirdir. Doğal olarak demir eksikliği yaşamanız durumunda halsizlik ve odaklanamama gibi belirtiler ortaya çıkacaktır. Demiri doğal yoldan elde etmenin en kolay yolu ise yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, bezelye ve mercimek tüketmek olacaktır.

3. MAGNEZYUM
Kasların normal fonksiyonu için hayati önemi olan, yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesini sağlayan magnezyum maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Peki, ihtiyacınız olan magnezyumu doğal yoldan nasıl mı elde edeceksiniz? Kuruyemişler, çekirdekler, baklagil çeşitleri, balık ve tam tahıllar magnezyum gereksiniminizi giderebileceğiniz doğal besin kaynaklardır.

4. ÇİNKO
Vücudunuzun koruyucu meleği olan çinko, enfeksiyonlarla mücadele eder. Yani, nezle ve gribe yakalanma ihtimalinizi minimuma indirir. Çinko ayrıca cilt ve saç-tırnak sağlığınız için de önemlidir. Vücudunuzun ihtiyacı olan çinkoyu karides, tam tahıl, kabak çekirdeği, barbunya ve ıspanaktan sağlayabilirsiniz.

5. İYOT
İyot, tiroit bezlerinin fonksiyonunu korumak için gereklidir. Bezelye, süt ürünleri, balık ve yumurta tüketerek iyot ihtiyacınızı doğal yoldan karşılayabilirsiniz.