17
Nis
2018
Cildinize her gün bunları yapmayın!

Günlük hayatta yaptığımız rutinler cildimize zarar verebilir. Hatta bazı alışkanlıklar dikkat edilmediğinde rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Bu yüzden günlük olarak alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz gerekir. İşte günlük hayatta yapılan 5 alışkanlık;

1. Her gün sıcak suyla banyo yapmak
Her gün işe ya da okula giderken banyo yapmak, temizlenmiş hissi verse de cildin nem kaybetmesine neden olur.

2. Çorapla uyumak
Bazı insanların el ve ayakları her daim soğuk olur. Bunun içinde yatmadan önce çorap giyer. Ancak çorapla uyumak çorabın lastiğinden dolayı kan akışını olumsuz etkiler ve ayakları havasız bırakarak mantar enfeksiyonlarına neden olur.

3. Uzun süre bilgisayar kullanmak
Bilgisayar kullanımı çoğu insanın hayatının bir parçasıdır. Uzun süreli bilgisayar kullanımı ve ekran parlaklığı gibi nedenler göz yorgunluğu ile baş ağrısına yol açar.

4. Makyajı silmeden uyumak
Çoğu insan eve yorgun geldiğini bahane ederek makyajıyla uyur. Cildin tüm gece makyajlı kalması gözenekleri tıkayarak cildin yağ dengesini etkiler. Tıkalı gözenekler ise sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olur.

5. Güneş kremi kullanmamak
Güneşin zararlı ışınları cildin yaşlanmasına sebep olan etkenlerden birisidir. Bunun için 4 mevsim güneş koruyucu krem kullanılması gerekir. Özellikle sıcak yaz günlerinde yüksek korumalı ürünler tercih edilmedi.