14
Mar
2018
Cilt Bakımında Neden C vitaminine İhtiyacınız Var!

Soğuk algınlığı ve gribi önlemenin yanı sıra stres seviyesini düşürmek için kullanılan C vitamini, cildimiz üzerinde de harikalar yaratıyor. Güzellik meraklıları tarafından da süper bir kahraman olduğu düşünülüyor. Gelin, C vitamini nedir, tam olarak ne yapar beraber inceleyelim.

C vitamininin yararları nelerdir?

Çevrenin neden olduğu hasar ile mücadele etmek için cildinize nüfuz etmekle kalmaz, aynı zamanda pigment solmasına, iltihaplanmayı durdurmaya ve yorgun veya cansız ten renklerini onarmaya yardımcı olur. C vitamini, cildin daha parlak görünmesini sağlayan, büyük bir kolajen görevi görür.

C vitaminini nasıl kullanmalısınız?

Uygun bir C vitamini ürününü aramak söz konusu olduğunda, L-askorbik asit, sodyum askorbil fosfat, askorbil palmitat ve retinil askorbat gibi birkaç farklı tip bulunduğunu görürsünüz. Yukarıdakilerden herhangi biri kuşkusuz cildinize fayda sağlayacak olsa da, L-askorbik asit en çok kabul gören ve en fazla miktarda bilimsel araştırma yapılan tip olarak karşınıza çıkar. Elbette yüzdesi ne kadar yüksek olursa, sonuçların görülme ihtimali de o kadar yüksek olur, ancak C vitamininin maksimum cilt emiliminin yüzde 20'de gerçekleşmesi nedeniyle, bunun üstünde herhangi bir şey gereksiz olabilir.

C vitaminini ne sıklıkta kullanmalısınız?

Cildinizi UV hasarından ve çevre faktörlerimden korumak için C vitaminini, özellikle sabah cilt bakım rutininizin bir parçası olarak kullanın. İsterseniz gece de kullanabilirsiniz.