27
May
2018
Gece Kremi Kullanmanın Faydaları!

Yatmadan önce cilde gece kremi sürmek, kremin kişinin yaşına, cilt tipine ve cilt sorunlarına uygun seçilmiş olması şartıyla, çeşitli faydalar sağlar.

Cilt hücreleri gün boyunca çevresel etkenler, stres gibi sebeplerle hasar görürler. Gece saatlerinde vücut mekanizması bu hasarı telafi etmek için harekete geçer. Ayrıca geceleri kan dolaşımı gündüz saatlerine göre daha yoğundur. Gece kremi kullanmak hem cildin gergin, kırışıksız ve pürüzsüz kalma sürecini uzatacağı için, hem de vücudun içten bakım yaptığı saatlerde dıştan bakımla destek sunduğu için gereklidir. Yatmadan önce cildinizi mükemmel bir şekilde temizler; üstünde toz, yağ fazlası, makyaj malzemesi kalıntıları vb. kirler kalmamasını sağlarsanız cildiniz sürdüğünüz ürünü daha iyi emer ve daha çok fayda görür.

Araştırmalara göre cildimiz günün farklı saatlerinde farklı işler yapıyor. Cilt metabolizması saat 18.00'den sonra faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Saat 23.00 sıralarında cildin kan dolaşımı, yenileme ve onarma çalışmaları açısından en hareketli olduğu saatler. Metabolizmamızın kendini dinlendirmek ve yenilemek yolundaki çabaları geceleri ciddi derecede artıyor anlayacağınız. Gündüz kremlerine göre daha yoğun ve etkili formüllerle hazırlanmış gece kremleri de metabolizmanın daha iyi işler çıkarmasını sağlıyor. Gündüz - gece kremleri arasındaki fark sadece nemlendirme özelliğinin derecesiyle ilgili değil ayrıca. Bazı güçlü gece kremleri asitli içerikler barındırıyor. Bu içerikler gün ışığında cildin üzerinde olursa cilt lekeleri oluşumuna yol açabilir. Gündüz kremlerinde bulunan SPF özelliği de geceleri zararlı olabiliyor. Yatmadan önce itinayla temizlenmiş bir cilde doğru seçilmiş bir gece kremi uygulamak sabahları içten ve dıştan bakım görerek yenilenmiş bir ciltle uyanmayı sağlıyor. Gece kremi seçerken rafa uzanıp paketinde cazip şeyler yazan herhangi bir ürünü alıvermek iyi bir fikir değil. Aslında en iyisi cilt analizi yaptırıp bir uzman tarafından önerilen ürünleri kullanmak ama bu alternatif herkese uygun gelmeyebilir. Bu durumda cildinizin özelliklerine ve yaşınıza uygun, kaliteli bir krem seçmeye dikkat etmelisiniz. 25 yaşındaysanız 40'lı yaşlar için üretilmiş ürünler kullanmak cildinize gereksiz maddeler yüklemek olur. Gençlere yönelik nispeten hafif formüllü ürünler de orta ve ileri yaşlardaki insanlar için hafif kalır, fazla faydalı olmaz. Gece kreminizi sürdüğünüz gibi yatarsanız cildinizin henüz iyice emmemiş olduğu ürünün bir kısmı yastığa geçebilir. Bu yüzden yatmanıza yarım saat, 1 saat kala sürmenizi tavsiye ederiz.