11
Mar
2018
Parlayan Bir Cilt İçin En İyi 5 Meyve

Cildinizi gençleştirmenin yollarından biriside mevsiminde meyveleri tüketmektir.

Parlayan bir cilt için hangi meyveleri yemeniz ve hangilerini uygulanması gerektiğini bilmek ister misiniz? Bu makale tüm bu bilgileri içeriyor. Tek yapmanız gereken, cilt için en iyi meyveleri öğrenmektir. Hadi başlayalım.

1. Limon
Limonlar doğal beyazlatma ajanlarıdır. Toksik maddelerin yıkanmasına ve cildi photodamage ve hiperpigmentasyona karşı koruyan güçlü bir antioksidan olan C vitamini bakımından zengindirler.

2. Papaya
Papayalar A, C, B vitaminleri, pantotenik asit ve folat ve bakır, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri içerir. Ayrıca, papain ve kimopapain gibi enzimlerin, serbest radikallerin cildin hasar görmesini önlemesine yardımcı olan ve antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri de içerir.

3. Avokado
Avokado, sağlıklı yağlar, diyet lifi ve vitamin E, A, C, K, B6, niasin, folat ve pantotenik asitten zengindir. Antioksidan özelliklere sahiptir ve oksidatif hasarı azaltarak DNA hasarını önler. Cildinizi UV radyasyonundan koruyan lutein ve zeaxanthin açısından zengin avokado tüketimi sağlıklı yaşlanmayı teşvik edebilir. Avokadolarda sağlıklı yağlar cildin esnekliğini korumaya, iltihaplanmayı azaltmaya ve yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

4. Turunçgiller
Tatlı, sulu portakalların canlı renkleri ve sarhoş edici bir kokusu vardır. Bu meyve cildiniz için de harikalar yaratabilir. Limonlarda olduğu gibi, portakallar da C vitamini bakımından zengindir. 100 gram portakal 54 miligram C vitamini içerir, bu da bir antioksidandır. Portakalların bu özelliği oksidatif hasarı, fotodamerjizasyonu, DNA hasarını önlemesine, inflamasyonu azaltmasına ve kollajen sentezine yardımcı olabileceği anlamına gelir.

5. Karpuz
Kırmızı, sulu, tatlı ve canlandırıcı karpuz cildimiz için de önemlidir. Dahası, özellikle yağlı ve sivilce eğilimli cildiniz varsa, cildinize çok iyi gelir. Karpuzda, diyet lifi (% 0.4), su (% 92), karbonhidratlar (% 7.55), şeker (% 0.4), vitamin C, A, B1 ve B6, karotenoidler, flavonoidler ve likopeni bulunur. Yağsız ve kolestrol içermez. Likopen serbest oksijen radikallerini temizlemeye yardımcı olur ve cildin hasar görmesini önler.