13
Nis
2018
Sağlıklı Kadınların Sırları Nedir?

Kadınlar güzelliklerine olduğu kadar, sağlıklarına da düşkündür. Peki, sağlıklı kadınların sırları nedir?
Sağlıklı kadınlar genelde nasıl seçimler yaparlar ve neleri düzenli olarak gerçekleştirirler. Gelin hep birlikte bu sırları keşfedelim:

Hedefleri belirleyin ve ileriye planlayın
Sağlıklı kadınların haftalık planları vardır. Her gün plana uymak konusunda kendilerini sabitleyip, planı bozmayacakları konusunda gayet eminlerdir. Ayrıca sağlıklı beslenmek için, önceden liste planlayıp bu listeye haftada bir kez biraz ekstra zaman ayırırlar.

Karşılaştırma, kıyaslama yapmayın
Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak tüm kötülüklerin köküdür. Kimseyle kendinizi kıyaslamayın ve bunun sizi mutsuz etmesine izin vermeyin. Çünkü siz teksiniz.

Teşekkür etmeyi unutmayın
Hayatınızdaki farklı şeyler için ne kadar minnettar olduğunuzu göstermek veya fark etmek, aslında depresyonu azaltabilir ve dokunulmazlığınızı arttırabilir. Saçma geliyor, değil mi? Fakat düşüncelerimiz, ruh hallerimiz ve beyin kimyası arasındaki bağlantı, karmaşık bir durumda, iyileştirilmiş bir iyiliğin ortaya çıkmasına neden olabilir. Her gece veya sabah bir teşekkür günlüğüne 3-5 şey yazmayı deneyin ve sihrin gerçekleşmesini seyredin.

Düzenli fiziksel aktivite
Yürüyüş, yoga, koşu, dans, kick boks, yüzme, egzersiz, endorfin salınımı, kilo kontrolü, gelişmiş uyku, artmış hafıza, enerji ve kendine güven gibi çok büyük yararlara sahiptir. Vücudunuzla uyum sağlamayı ve sizin için doğru olan egzersizi yapmayı unutmayın.

Bütün mevsim yiyeceklerini yiyin
Vücudunuzun en uygun seviyelerde çalışabilmesi için yüksek kaliteli yakıtlara ihtiyacı vardır, bu nedenle 5 maddeyle veya daha azıyla yiyecek yemeyi deneyin – azaldıkça! Meyve, sebzeler, yumurta, fıstık ve tohumlar, sağlıklı, tamamen gerçek yiyeceklerin mükemmel örnekleridir. Cildiniz, sindirim bozukluğunuz, şişkinlik veya ruh hali dalgalanmaları yaşamadığınızı göreceksiniz.

Eğlenin
Sağlıklı kadınlar, spor yapmak gibi sağlıklı aktivitelerle dolu bir plana sahip olmak isterken, ev yemekleri hazırlarken bile eğlenebilirler. Hayat, kendinizi iyi hissettiren ve hayatınıza uyan bir denge bulmakla ilgilidir. Herhangi bir varsayım yapmayalım, fakat haftada 7 gün spor salonunda öğütmenin ve sadece çiğ salataları yemenin, en iyi zihniyeti vermeyeceğini tahmin etmek lazım. Unutmayın, kendiliğinden olma ve gevşek olma iznine yer vermek kendinize iyi gelir.

Nemlendirme
Vücudumuz öncelikle sudan oluşur, tabii ki sağlığımızı korumak için bir sürü şeyi içmeliyiz diyebiliriz. Su uygun dolaşım, sindirim, sağlıklı ciltler için gereklidir ve vücudunuzun geri kalanına diğer besin maddelerini de taşır. Eğer egzersiz ve terleme yapıyorsanız, suyu daha fazla içmek zorundasınız.

Kişisel bakım
Çoğumuz başkalarının iyiliğini sürekli gözlüyoruz ve kendimize dikkat etmeyi unutuyoruz. Kendimize bencilce veya “buna ihtiyacımız yok” diye düşünerek kendi ihtiyaçlarımızı göz ardı ederek haklı çıkarıyoruz. Ancak unutmayalım ki, havayolları birincil olarak kendi oksijen maskemizi takmamızı söylüyor. Kendimize bakacak enerjimiz yoksa, başkalarına vermek için hiçbir şey kalmayacaktır. Bunun için cildimize, vücudumuza, kilomuza ve sağlığımıza öncelik vermeliyiz.

Uykunuzu alın
İyi bir gece uykusunun gücünü hafife almayın. Her gece en az 6-8 saat uyku almak optimaldir. İyi, dinlendirici bir gece uykusu aldığınızda, daha yüksek bir bilişsel işlevle çalışırsınız, sağlıksız yiyecek istekleri azalır ve genel olarak daha iyi bir ruh haline kavuşursunuz. Sağlıklı kadınlar, telefonlarından uzakta ve rahat pijamalarda yatmayı severler.