12
Mar
2018
Laptopların Düşmanı “Ölü Cilt Hücreleri”

Dizüstü bilgisayarınız tuhaf, titrek sesler mi çıkıyor? Basit bilgisayar işlevlerini yaparken rahatsız edici bir şeyler mi var? Tamam, evet, bundan daha sinir bozucu şeyler de var, ama kesinlikle bu da rahatsız edici bir konu. Peki, yavaş bir bilgisayarın en önemli sorununun ölü cilt hücreleri olduğunu bilseniz ne yapardınız?

Bilgisayarınız için iyi bir cilt uzmanına görünün

Florida, Tampa'daki bir yerel haber istasyonu olan WFTS, kısa süre önce bir bilgisayarın hızının düşmesiyle ilgili nedenleri öğrenmek için araştırmalar gerçekleştirdi. Yapılan araştırmada, bilgisayarda geçici internet dosyalarını ve kullanılmayan uygulamaları silmenin yanı sıra, iyi bir cilt taramasından geçilmesi gerektiğini öğrendi.

WFTS'de yapılan açıklamada; "Bilgisayarınızda, özellikle de bilgisayarınızdaki fanlarında bir sürü toz, yiyecek ve diğer önemsiz şeyler bulunuyor. Bunlar, bilgisayarınızı yavaşlatan şeylerdir. Ve bu tozlar genellikle sizin ölü derilerinizden kaynaklı. Çoğunlukla ölü insan derisinden oluşan toz, bilgisayarınızı yavaşlatan en büyük suçlulardan biridir" ifadelerine yer verildi. Bilgisayarınız için iyi bir cilt uzmanına görünmenizde fayda var.